Pastoor Clemens tel. 0478-501202
Bij spoed tel. 06-38787229
E-mail: info@federatiedebrug.nl

Op de R.K.begraafplaats van de Willibrordusparochie Geijsteren stond tot 5 november 1944 de St. Willibrorduskerk. Met het laten springen van de toren werd de kerk in een klap vernield. Ze werd hier na de oorlog niet meer opgebouwd. Wel bleef de begraafplaats op deze plek aan de Wanssumseweg 2, 5862 AA te Geijsteren. Het perceel is 1300 vierkante meter groot en heeft een eigen graftombe voor de adellijke familie de Weichs de Wenne. Bovenop staat een groot houten kruis. Om het kerkhof heen werd muur gebouwd om het hoog water van de Maas tegen te houden. Bij de laatste Maaswerken in 2020 kwam er ook nog een kademuur. Het onderhoud van het kerkhof wordt al sinds 1949 gedaan door de familie Jacobs uit Geijsteren en sinds 2012 hebben zij ook het beheer van de begraafplaats.

In Geijsteren hanteren we nog het “noaberschap”. Wil je na het overlijden begraven worden, dan graven jouw buurtgenoten het graf. Zij verzorgen ook de werkzaamheden in de kerk bij de afscheidsdienst en na de begrafenis maken zij ook het graf op. Dit “noaberschap” is voor Geijsteren vanzelfsprekend en in de huidige tijd heel bijzonder.

De oorlogsgravenstichting heeft het graf van Johannes Willibrordus Lommen, overleden op 18 november 1944 en begraven op het kerkhof van Geijsteren, geregistreerd.